03 t/m 06 Camera Japan Amsterdam

Camera Japan is het grootste festival voor Japanse film en cultuur in de Benelux. Met films, voorstellingen, workshops, Japanse producten en muziek.


Op Camera Japan kun je een breed aanbod aan Japanse Films verwachten: van drama tot documentaires en van komedies tot bloedstollende thrillers. Vorig jaar was de dertiende editie, waarbij mysterie, bijgeloof en het bovennatuurlijke centraal stond. Onder andere vier films van Nakagawa Nobuo werden vertoond, samen met werk van Japans filmmaker Sono Sion.

meer info: CameraJapan

05 t/m 06 Firstlook festival Utrecht

Tijdens Firstlook Festival 2019 wordt de Jaarbeurs twee dagen lang omgetoverd tot het grootste digitale pretpark van de Benelux.

Bezoek de vele stands vol met de vetste en nieuwste games, scoor toffe merchandise op de Marketplace, check prachtige cosplay en bekijk spectaculaire esports!

Firstlook is al tien jaar hét gaming-event van de Benelux waar traditioneel begin oktober de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden.

meer info: Firstlook festival

12 Magische Academie voor Toverkunsten

Zaterdag 12 Oktober 2019 vind onze Magische Academie voor Toverkunsten plaats in de schitterende Geertruidskerk in Geertruidenberg.

Deze dag kan je deelnemen aan diverse lessen, is er een mystery acteur, een exclusieve brunch voor VIP, merchandise winkel, Ford Anglia en nog veel meer.

Meer Info: Magic

13 Japan festival Amstelveen

Het Japan Festival, dat tot doel heeft de betrekkingen tussen Japan en Nederland verder te versterken, heeft in 2016 een volledige vernieuwing ondergaan.

Zondag 13 oktober zal op het Stadsplein in Amstelveen het Japan Festival plaatsvinden. Het Japan Festival 2019 nodigt u uit om te komen en de bijzonder leuke Japanse programma’s, samengesteld door de lokale Japanse bevolking te ervaren.

Het programma is voor (lokale) families en vrienden, jong en oud, van alle nationaliteiten. Het bestaat uit een diversiteit van Japans eten, cultuur, verschillende workshops en optredens.

Meer Info: Japanfestival

18 t/m 20 Rotterdam Games Week

Nadat Rotterdam Ahoy in 2016 gastheer was van een uitverkochte Europeesche finale van LoL (lees League of Legends), kwam men al snel op het idee voor een eigen evenement, hiervoor werd met de samenwerking met het Zweedse DreamHack al de basis gelegd. Volgens Ahoy Directeur en initiatiefnemer Jolanda Jansen, is het de ambitie om een jaarlijks terugkerend Internationaal evenement op te zetten, voor gaming en esports.

Dit jaar in Oktober zal dan ook de eerste editie van start gaan,18 tot en met 20 oktober om precies te zijn.

Meer Info: Rotterdam Games Week

26 AttitudeFest Halloween Purmerend

AttitudeFest is weer flink aan het groeien en helemaal terug.

Nu met op 26 oktober de Halloween editie. Attitudefest Halloween zal zoals gewoonlijk weer plaats gaan vinden poppodium P3 in Purmerend .

Er is weer meer dan genoeg aanwezig met muzek, workshops, acts en een markt en genoeg aandacht voor cosplay. Tickets kosten € 15 en het event vindt plaats van 14:00 tot 22:00 (wat op zich weer jammer is!).

Maar er is meer dan genoeg vermaak!

Meer Info: AttitudeFest

26 t/m 27 FantasieFest Broodfabriek Rijswijk

Verschillende werelden komen samen onder 1 dak!

De Broodfabriek opent twee keer per jaar de stadsdeuren van Fantasy Fest.

Geschikt voor iedereen die even wilt wegglippen van de realiteit. Duizenden bezoekers komen tijdens dit weekend genieten van hun favoriete bands, bijzondere activiteiten, metgezellen, vele diverse handelskramen, maar voornamelijk om zichzelf te kunnen zijn.

Meer Info: fantasyfest

Deze editie zal in het teken staan van Halloween. De beurshal zal op diverse plekken in Halloween thema gedecoreerd worden.

Hoe leuk zou het zijn als jij, als bezoeker, zich ook aan dit thema houdt. Niets moet natuurlijk! Wij zien je graag bij Fantasy Fest!

05-06 GameForce [BE]

GameForce is de grootste gamebeurs van België, waar je op zaterdag 5 en zondag 6 oktober kan komen kennismaken met zowel AAA-titels als de kleinere pareltjes die door lokale studio’s worden gemaakt.

Daarnaast heb je ook heel wat hardwaregerichte zaken voor de techneuten onder ons, tal van merchandise voor wie zijn hele kamer wil bedelven met shirts, goodies en meer. Ook bekende YouTubers komen elk jaar weer, net zoals we jullie een blik gunnen in de prachtige wereld van eSports, cosplay en alle mogelijke evoluties binnen en rond gaming.

meer info: Gameforce.be

19-20 F.A.C.T.S [BE]

In een FACTS-weekend krijgen fijnproevers van de betere sci-fi- en fantasywerelden de ervaring van hun leven. Als je van comics, anime, cosplay, sciencefiction, videogames, bordspellen, fantasierijke films en tv-series of andere alternatieve bezigheden houdt, dan is dit voor jou een niet te missen evenement. Al je favoriete franchises onder één dak. FACTS is dan ook een acroniem van Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefiction.

Op één dag of één weekend doe je meerdere ervaringen op die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. Maar als je ons niet gelooft, vraag het dan maar aan onze FACTS-fans:

meer info: Facts.be

26 Heltopia Ooidonk [BE]

Belgium's Halloween Fest. Lekker griezelen op Kasteel Ooidonk. HOUSE OF HALLOWEEN, Scary Workshops, Costume Contest, Bloody Geek Market, Strange creatures in the woods

Helltopia ligt op het prachtige terrein van het kasteel van Ooidonk en is een unieke Halloween-ervaring in de buurt van Deinze, België.

more info: helltopia

25-27 MEX [D]

MEX staat voor Manga en Entertainment Expo of, met andere woorden, een heel weekend. Alles is nieuw oktober: Berlijn heeft een nieuwe conventie!

De Manga and Entertainment Expo (afgekort MEX) vindt plaats van 25 tot 27 oktober 2019 in de tentoonstellingshallen van de Funkturm. De site is centraal gelegen in het hart van de hoofdstad en biedt vooral één ding: bijna eindeloze ruimte voor congresplezier!

Maak je klaar voor een enorme dealerruimte, een verbluffend programma en je sterren uit de scene!

meer info: MEX-Berlijn

05-06 Paris Manga&Sci-fi Con[FR]

Paris Manga & Sci-Fi Show is terug voor de 28e editie op 5 en 6 oktober 2019 in Paris Parc des Expos Porte de Versailles. Voor een weekend ontmoeten fans van popcultuur elkaar om te genieten met hun familie of vrienden, nieuwe manga, series en cosplays!


Op het menu: veel coole dingen: manga, film op tv-showsterren, cosplaywedstrijd, vitrines, videogames en vele andere entertainment waar fans waarschijnlijk van zullen genieten. Een moment waarop ze ook in contact kunnen komen met acteurs uit de popcultuur en anderen, ongeacht of ze Japans zijn of van elders.

meer info: parismanga.fr